Workshops & Lessen in Senegal

Workshops & Lessen in Senegal

DE LOCATIE
De workshop vindt plaats in Abéné, een gastvrij en levendig Mandingodorpje met zo'n 1500 inwoners en is gelegen in de meest zuidelijke provincie van Senegal, de Casamance. Abéné ligt ongeveer 15 kilometer van de grens met Gambia.

In het dorp is een kleine moskee, een kerkje, een school, een paar kleine winkeltjes met de meest noodzakelijke levensbehoeften, een telefoonkabine waar ook naar Nederland gebeld kan worden en een kleine kliniek. De plek waar de workshop wordt gehouden ligt in een bosrijke omgeving, tien minuten lopen van het strand en de Atlantische Oceaan.

In de vrije uurtjes zal dan ook menigeen in het heerlijke water te vinden zijn. U kunt dagelijks genieten van een exclusieve west Afrikaanse keuken. 's Avonds zullen er rond het kampvuur muziek en dansoptredens en jamsessies plaats vinden.

DE WORKSHOP
De workshop biedt u een scala aan ritmes aan voor djembé, doundoun, serouba, kes kes en bougerabou, kora, zang en dans. Deelname geeft u tevens een unieke kans om op de meest aangename manier kennis te maken met de Zuid-Senegalese bevolking. De workshop bestaat per week uit vijf dagen les van vier uur per dag.

De weekenden bieden genoeg vrijheid om bijvoorbeeld op excursie te gaan naar vogeleiland, de stad Zuiginchor of Gambia.

LESTIJDEN
09.00-10.00    uur ontbijt
10.00-11.30    les
11.30-11.45    koffie- en theepauze
11.45-13.15    les
13.30-14.30    middageten (warm)
14.30-20.00    vrij
20.00-21.00    avondeten (warm)
21.00-23.30    (optredens / jam-sessie bij het kampvuur)

VOOR WIE ZIJN DE WORKSHOPS BEDOELD?
Iedereen is welkom. De groepen zullen naar niveau worden ingedeeld; beginners, gevorderden en professionals. Elke week worden er vijf dagen lessen percussie en dans van vier uur gegeven.Er zal les gegeven worden in de traditionele Malinké- en Mandingoritmes. Dus djembé, doundoun en serouba. Eventueel ook bougerabou.
Ben je geïnteresseerd in een workshop van 2 weken in senegal/gambia in december tot januari vul dan het aanmeldingsformulier in of neem contact met ons op via e-mail.

Vanaf (in totaal) 6 mensen gaat de workshop door, dus we houden u op de hoogte van het aantal inschrijvingen.

Deze workshop van 2 weken kost 750 euro en is inclusief: volpension, lessen, gebruik van (percussie)instrumenten en vervoer van Banjul-Abéne-Banjul. Het vliegticket Amsgterdam-Banjul-Amsterdam, excursies, drankjes, reis- en annuleringsverzekering en vaccinaties zijn hierbij niet meegerekend.

UITERSTE INSCHRIJFDATA WORKSHOP SENEGAL:

Zomer 2007: 1 juli 2007
Winter 2007: 28 september 2007

Vóór deze data moeten het aanmeldingsformulier én het volledige bedrag bij ons binnen zijn.
Houdt rekening met beperkte inschrijving!
Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding.


U meldt zich aan door dit formulier in te vullen of uit te printen en te sturen naar:

BAKINE, Breehornstraat 121, 1024 HZ Amsterdam

U ontvangt dan meer informatie van ons. Uw inschrijving is pas definitief als het gehele bedrag is overgemaakt op Postbankrekening 7982902 ten name van M.L. Diedhiou, Amsterdam, onder vermelding van muziekreis Bakine, Abené. Vergeet niet een kopie van dit aanmeldingsformulier voor uzelf te maken.